dormitor-copii

Trucuri prin care sa alegi mobilierul potrivit pentru camera copiilor

Atunci cand ne imaginam pentru prima data domitorul copiilor, ne vin in minte piesele de mobilier pline de culoare si 100% sigure. Asadar, fiecare parinte in parte se afla la un moment dat in cautarea unui mobilier aspectuos, original din punct de vedere al design-ului, care sa ofere siguranta, confort maxim, dar care sa starneasca si interesul micutilor. De altfel, e absolut esential ca ei sa se simta cat mai bine in propria lor incapere, tocmai pentru ca acolo isi vor petrece o buna perioada de timp si in cadrul acesteia isi vor desfasura diverse activitati precum: dormitul si joaca.

Pentru parinti, gasirea pieselor de mobilier potrivite care sa completeze un dormitor al copiilor reprezinta o adevarata provocare, avand in vedere ca piata este destul de mare, oportunitatile multiple, iar preturile ofertante. Totusi, se pare ca majoritatea adultilor isi indreapta atentia catre produsele si serviciile noastre; de altfel, nu e de mirare acest lucru, luand in considerare faptul ca la noi primeaza calitatea, siguranta, dar si design-ul unicat. Asadar, atat parintii, cat si micutii lor se declara de-a dreptul incantati de ideea ca pot avea parte de produse deosebite, la pret avantajos, dar care sa asigure si siguranta maxima simultan.

Copiii sunt cea mai mare avere a unei persoane, astfel ca de ce sa nu investeasca intr-un dormitor dedicat lor care sa emane culoare, lumina si buna dispozitie? De cele mai multe ori, acest loc este cunoscut ca un „colt dulce al casei” in care micutii se strecoara pentru a se juca si a se distra de minune.

Decorarea camerei copiilor trebuie sa fie un proces extrem de bine planificat, astfel incat sa duca la un rezultat ce ii va lasa pe micuti complesiti de frumusete, Cu toate acestea, rolul pieselor de mobilier reprezinta mult mai mult decat o simpla modalitate prin care se completeaza aspectul unei incaperi:

  • Mobilierul trebuie sa aiba in primul si in primul rand un rol multifunctional. Indiferent de sexul copilului, el trebuie sa aiba parte in propria camera de suficiente locuri in care sa isi poata depozita diverse obiecte si produse. Chiar daca atunci cand este inca la o varsta destul de frageda si nu e capabil sa isi gestioneze singur incaperea, parintii cu siguranta vor avea nevoie de spatiu in care sa ii depoziteze hainutele si restul lucrurilor necesare cresterii lui.

In momentul in care se doreste a se achizitiona un mobilier trainic care sa reziste si peste ani de zile, adultii trebuie sa se gandeasca foarte bine daca dormitorul ii va mai fi de folos in aceeasi maniera sau nu. Asadar, intr-o astfel de situatie, biroul reprezinta cel mai bun exemplu – odata ce micutul incepe sa se descopere atat pe el, cat si lucrurile din jur, va fi interesat sa invete si altele noi. De altfel, cu siguranta isi va dori sa deseneze si sa coloreze. O astfel de activitate nu o va putea face mai bine decat stand in pozitia corecta pe care o poate adopta doar asezandu-se pe un scaun in fata unei mese sau a unui birou realizat exact pe masura lui.mobilier

Cu toate acestea, odata cu trecerea timpului va fi pur si simplu acaparat de multe alte activitati, fapt pentru care isi va dezvolta si un stil de viata caracteristic etapei de varsta pe care o incepe. Tocmai de aceea, odata ce vor trece anii, copilul va avea nevoie de mai mult spatiu, fapt pentru care piesele de mobilier trebuie sa fie alese si aranjate in asa masura incat sa nu incurce pe nimeni din activitatile sale.

Fructificarea spatiului din camera copilului

Se stie foarte bine ca toti copiii, indiferent ca sunt inca la gradinita sau au ajuns la varsta adolescentei, au nevoie de un anumit spatiu in care sa isi desfasoare diversele activitati. In plus, in momentul in care vor mai creste si vor incepe sa isi faca prieteni, vor simti nevoia sa isi invite amicii acasa; de altfel, cu siguranta si tu ca parinte vei fi incantat de aceata idee, avand in vedere ca in aceasta maniera ai ocazia sa ii cunosti anturajul din care face parte.

Atunci cand este mic are nevoie de la fel de mult spatiu liber, caci cu siguranta va dori sa se joace, sa alerge si sa zburde – iar daca dormitorul este foarte incarcat de diverse produse dar si de mobilier, ar putea sa se accidenteze.

Daca spatiul din camera sa nu este atat de larg pe cat ti-ai fi dorit, poti sa recurgi la anumite trucuri prin care sa creezi impresia unei incaperi mult mai voluminoase si mai aerisite. Iata cateva metode prin care vei reusi cu succes sa obtii asta:

  • Nu incarca prea mult spatiul nici cu piese de mobilier, nici cu obiecte inutile. Cu siguranta multe dintre acestea le vei pastra doar de decor, insa daca interiorul nu este intocmai cel mai larg, indicat e sa renunti la ceea ce nu iti este cu adevarat util pentru camera copilului tau. Acest aspect nu doar ca va contribui la crearea unei iluzii optice de dormitor incapator, insa si micutul se va simti mult mai confortabil si liber sa se joace in voie sa sa isi desfasoare activitatile favorite.
  • Peretii ar trebui sa fie vopsiti in culori deschise, astfel incat sa redea acea alura de camera incapatoare si luminoasa. Un bun exemplu in acest caz sunt reprezentate de nuantele Rose Quartz si Serenity – acestea sunt culorile anului 2016 de care ai putea sa profiti din plin. De altfel, in functie de sexul copilului vei face si alegerea potrivita.
  • Daca momentul in care decorezi si mobilezi camera se intampla in perioada in care copilul tau a trecut de primii ani de viata, ideal ar fi sa alegi o oglinda magica ce are capacitatea de a crea iluzia unui spatiu mai larg, dubland astfel dimensiunea intregii incaperi. In plus, atunci cand este amplasata si montata pe perete opus ferestrei, efectul va fi unul cu adevarat spectaculos – in aceasta maniera va patrunde liber lumina, iar camera va avea o alura mult mai aerisita si mai primitoare.
  • Apeleaza la mici trucuri prin care sa ai parte o mobila mulifunctionala. Multe persoane opteaza increzatoare spre exemplu la un cufar ce poate fi utilizat cu mult stil atat pe post de masuta, cat si ca spatiu de depozitare. In plus, chiar si scaunele pliabele sau canapelele extensibile ii vor permite copilului tau sa aiba parte de mult mai mult spatiu.

Apeleaza la orice truc ce te va ajuta sa obtii mult mai multa lejeritate in dormitor si vei avea extrem de mult de castigat atat din punct de vedere al aspectului, cat si al utilitatii spatiului.

Piesele de mobilier absolut esentiale

Dormitorul este locul in care copilul va sta pana in momentul adolescentei in care isi va forma individualitatea, Asadar, aspectul dar si utilitatea spatiului este extrem de importanta.

Din camera unui bebelus nu ar trebui sa lipseasca sub nicio forma patutul. Cu toate ca cel mic nu isi poate da cu parerea vis-a-vis de aspectul acestuia, va simti diferenta pe care o va face unul confortabil sau deranjant ce nu ii permite sa aiba parte de un somn linistitor, dar sa adopte si o pozitie corespunzatoare. mobila dormitor

Spatiile de depozitare sunt absolut esentiale in orice incapere de fapt, fie ca e vorba de bucatarie, dormitor sau de living room. De altfel, poti sa adopti un design unic pentru incaperea din camera copilului si in acelasi timp sa fie unul extrem de practic.

In cazul dormitorului micutului, poti alege si cosulete colorate in care sa ii depozitezi jucariile favorite. In acest fel nu vei aglomera incaperea, va fi ordine deplina, iar ambientul va fi unul extraordinar de placut.

Daca dormitorul pe care vrei sa il mobilezi este pentru un copil cu varsta mai mare de 3 ani , cel mai potrivit ar fi sa optezi pentru un pat de o singura persoana, in cazul in care spatiul de care dispui nu este intocmai cel mai incapator.

Este mobilierul la comanda cea mai buna alegere?

Atunci cand se doreste unicitate si precizie maxima, clientii nu ezita sa se intereseze de mobilierul realizat pe comanda. Aceasta alternativa nu doar ca este eficienta din punct de vedere financiar, insa garanteaza si un design special.

Atunci cand este vorba mai ales de o incapere de dimensiuni mai mici, cel mai recomandat este sa se opetze pentru o mobila realizata pe comanda. In acest fel, in functie de dimensiunile incaperii se vor realiza si piesele. In aceasta maniera nu exista posibilitatea ca atunci cand comanda ajunge acasa, mobila sa nu se incadreze exact in spatiul dorit, Astfel sunt inlaturate posibile neplaceri. Tocmai de aceea, e mult mai important sa se mearga pe calea cea sigura – cea de a da comanda necesara si dorita de client.

dormitor-copii

De altfel, in functie de dimensiunile pieselor de mobilier pe care urmaritorii nostri si le doresc, noi vom realiza intreaga colectie, astfel incat acestea sa se incadreze perfect in dormitorul copiilor lor. De altfel, in cadrul sectiunii noastre DORMITOR COPII, vei putea descoperi cateva modele de dormitoare ce beneficiaza de un design absolut impresionant si potrivit atat pentru copii cu varste fragede, cat si pentru adolescenti.

Asadar, pentru un plus de personalitate, stil si culoare, optarea pentru piesele noastre de mobilier de lux din lemn masiv reprezinta cea mai buna alegere.

dormitor-venere-1031t-0

Calitatea mobilei

          Principiile dupa care ne ghidam ar trebui sa ne faca sa apreciem calitatea si lucrurile facute cu desavarsire si profesionalism. Mereu va fi o lupta intre cantitate si calitate, indiferent de subiectul abordat sau domeniul de activitate analizat. Felul in care ne tratam viata ar trebui sa ne preocupe mai mult si sa reusim mereu sa alegem cea mai buna varianta, cea a unei vieti cu un indice de calitate ridicat, o viata echilibrata.

          Fa alegerea potrivita

          Cea mai mare parte din timp o petrecem in propria locuinta, fie un apartament, fie o casa. De aceea trebuie sa punem mare pret pe calitatea lucrurilor ce ne inconjoara si ne influenteaza comportamentul si starea de spirit de zi cu zi. Felul in care ne decoram locuinta trebuie tratat cu o foarte mare seriozitate. Stilul de mobilier trebuie sa se potriveasca personalitatii noastre si sa fie in sincron cu dimensiunile spatiului utilizat. Combinatiile posibile de a aranja mobila pot permite mai mult sau mai putin o iluminare corespunzatoare sau pot oferi un spatiu mai deschis sau mai izolat. Culoarea poate spune foarte multe despre felul nostru de a fi, despre gusturile pe care le avem sau despre spatiul amenajat. Toate acestea, alaturi de decoratiune specific unei locuinte, precum tablouri, covoare, lustre, ne fac viata mai frumoasa si ne ajuta sa ne bucuram de clipele petrecute acasa.

          Traseul lemnului

          Calitatea pe care o prezinta mobila poate diferi in functie de foarte multe criterii. Trebuie sa ne gandim si sa realizam ca mobila a suferit un intreg process de prelucrare pana sa ajunga in forma finite, fie ca dulap, pat, birou sau masa. Totul pleaca din natura. Bogatiile pe care ni le ofera aceasta planeta sunt diverse si o parte sunt regenerabile, iar altele, din pacate, sunt neregenerabile. Lemnul a constituit de foarte mult timp o resursa de baza a umanitatii, fiind la baza confortului, prin intretinerea focului, in lupta impotriva frigului si pentru prepararea hranei sau la realizarea unor adaposturi, ce ofereau protectie impotriva vremii si a precipitatiilor caracteristice. Pe masura ce avansul tehnologic si societatea au evoluat, lemnul a fost folosit din ce in ce mai des si a dezvoltat astazi o industrie ce cuprinde miliarde de dolari, de la activitatile de exploatare, la cele de prelucrare a materialului de baza si pana la activitatile de finisare a mobile. Intregul lant poate influenta mult calitatea lemnului si respectiv a mobilei pe care o vedem si pe care o avem fiecare acasa.

dormitor-bj5-3

          Lemnul poate prezenta diferite caracteristici in functie de tipul de arbore, duritatea lui, densitate, etc. Raspandirea, capacitatea de regenerare, cresterea si dezvoltarea, poate modifica semnificativ pretul lemnului. De asemenea, factorul geografic, solul si administrarea corecta a unui fond forestier isi poate spune mult cuvantul pentru obtinerea lemnului si a cantitatii exploatate. Tehnicile si utilajele folosite in exploatarea lemnului implica de asemenea un cost, astfel incat ele pot varia din acest punct de vedere. Sa nu uitam de costurile de personal, transport, respectiv de licitare a zonei si a volumui de exploatare forestiera. Speciile cele mai cautate pentru circuitul de fabricare al mobilei sunt reprezentate de tei, fag, stejar, nuc, cires, artar. Lemnul acestor specii este de esenta tare, fiind rezistent la umezeala si soare, conservandu-se foarte bine pe o durata mai mare de timp, deci perfect pentru conditiile unui mediu specific locuintei.

          Circuitul lemnului ne impinge spre zona de prelucrare, urmatorul nivel prin care se trece pana la a ajunge biroul de pe care eu scriu si de pe care dumneavoastra probabil cititi acest articol sau masuta de pe care va beti cafeaua de fiecare dimineata. Masa lemnoasa exploatata este transportata in gatere, unde se va realiza cheresteaua si va sta la uscat. Procesul de uscare se va realiza intr-un spatiu deschis, aerisit si acoperit. Considerentele pentru care se recurge la aceasta tehnica au in principal scopul de a imbunatati posibilitatea de prelucrare, volumul, greutatea si eliminarea riscului de mucegai.

          Volumul joaca un rol important deoarece lemnul prezinta o cantitate foarte mare de apa, ce trebuie sa se elimine. Nu este de dorit prelucrarea unul lemn umed in tamplarie sau dulgherie deoarece lemnul se va incovoia, se va subtia si vor aparea foarte multe defecte, atunci cand va reusi sa se usuce. Garantia unei forme constante este un criteriu primordial atunci cand vorbim de calitatea mobile.  

          Greutatea joaca un rol principal in rezistenta de care da dovada lemnul. Daca el va prezenta o cantitate de apa semnificativa, va trebui sa o sustina, astfel, capacitatea de rezistenta evident ca va scadea. De asemenea, lemnul poate fi manevrat si transportat cu usurinta, scazand costurile.

dormitor

          Prelucrarea se va executa mult mai usor intr-un lemn uscat decat intr-unul verde, in care utilajele folosite se pot infunda, ceea ce va duce la uzura lor, la un timp de executie crescut, plus ca dupa uscarea ce va veni cu siguranta, dimensiunea si simetria pieselor nu vor mai fi aceleasi.

          O uscare naturala a lemnului nu va duce si la eliminarea microorganismelor, mucegaiurilor, ciupercilor sau a cariilor prezente pe acesta, insa care sunt nedorite. Pentru a grabi procesul de uscare, ce poate fi de lunga durata (ordinul anilor pentru o uscare corespunzatoare), se folosesc diverse tehnici, precum uscarea in cuptoare cu aer uscat, ce poate ajunge ca durata la 2-3 zile sau o saptamana, iar apoi lemnul va fi tratat pentru a deveni un material de constructie inert. Alte metode de uscare: la presa, cu microunde, chimica cu vapori, cu raze infrarosii sau in solar. Toate metodele presupun evacuare sau ventilare.

          Incepem sa realizam asadar justificarea pe care o are pretul unui lemn de calitate foarte buna, stiind ce presupune si munca depusa pentru a ajunge in acel stadiu de cherestea foarte bine executata. Traseul urmat de lemn ajunge pana la atelierul de tamplarie sau fabricile ce au ca domeniu de activitate prelucrarea lor si realizarea de produse finite. Insa inainte de a se realiza fabricarea mobilei, se efectueaza diverse studii cu privire la cerintele pietii si se investeste in partea estetica, respectiv in proiecte ce au ca tema designul mobilei.

          Importanta estetica

          De cele mai multe ori alegem o mobila analizand aspectul. Esteticul este ceea ce ne impinge sa facem o anumita achitizite, deoarece ne inspira eleganta, confort sau o utilitate foarte mare. Importanta care se acorda acestui nivel este foarte mare, unde stilul clasic este intr-o permanente concurenta cu creativitatea oferita de mobila moderna si noile concepte ce schimba trendul mondial. Pe baza acelor planuri se realizeaza si linia tehnologica care va facilita realizarea cat mai buna din punct de vedere calitativ al pieselor de mobilier.

dormitor-venere

          Asadar vom ajunge la una dintre cele mai importante etape a realizarii mobile, cea tehnologica. Investitia pentru a face fata cu brio acestei activitati este un semnificativa. Spatiul pe care-l are in dotare fabrica va trebui sa corespunda unor cerinte calitative ridicate pentru a realiza mobila cea mult visata. Liniile de finisaj, micile modele artistice, diferitele personalizari, ei bine toate acestea necesita un timp mai mare de realizare, multe dintre ele realizandu-se manual, cu multa pricepere si rabdare. Multitudinea de forme diverse, aplicarea diferitelor concepte si cresterea utilitatii unui corp de mobilier poate creste pretul, direct proportional cu calitatea care ii este asigurata.

          Ca nota de final, vom reveni la ideea principala, anume ca este imperios necesar sa apreciem buna calitate, sa fim constienti de munca depusa pentru realizarea unei piese personalizate, fie a unei colectii. Am observat cum calitatea depinde de foarte multi factori, incepand din locul in care lemnul este exploatat, de conditiile in care acesta este prelucrat si de munca depusa in realizarea teoretica (prin idei, schite), apoi practica (folosind tehnica) de a realiza produsul finit, mobila. Trebuie sa acordam o atentie sporita mobilei pentru ca ar trebui sa fie o investitie pe termen lung si nu este tocmai una ieftina, astfel incat sa fim siguri ca am facut cea mai buna alegere, atat din punct de vedere al esteticii, cat si al rezistentei. Nimeni nu-si doreste o mobile care sa se deterioreze la cele mai mici schimbari de umiditate si la orice variatie de luminozitate, respectiv o deteriorare de origine mecanica datorita unei sensibilitati crescute. Piesele de mobilier trebuie sa tina cont de suprafata in care trebuie sa fie incadrate, astfel ca orice abatere de la standarde si setarile tehnologice poate reprezenta un pret crescut. Tratamentele oferite lemnului atat in stadiul de uscare cat si in momentul in care devine produs finit, folosind tratamentul cu lac, aduce un plus pentru calitate.

          Dupa citirea acestui articol cu siguranta veti intelege tot traseul pe care il implica realizarea unei piese de mobilier sau a unei intregi colectii, de la copacul pana la patul in care dormim si de unde vine pretul, respectiv calitatea spre care tindem sa ajungem la fiecare achizitie importanta si de durata lunga. Zicala “sunt prea sarac sa cumpar ceva ieftin” prezinta in cel mai corect mod puterea unui lucru bine facut, care fiind cumparat va rezista cu mult fata de cea ieftin si de o calitate redusa, caz in care vom fi nevoiti sa avem parte de alte cheltuieli si batai de cap.